Staalkabels/kraandraden

Staalkabels en kraandraden zijn de uitvoerende delen in elk type kraanwerk. Daarom zijn ze een belangrijke factor voor het vloeiende verloop van werkzaamheden in havens, offshore- eilanden en in veel andere toepassingen waar kranen worden gebruikt. De staalkabels dienen goed bestand te zijn tegen corrosie en schokbelastingen, dienen een lange levensduur te hebben en moeten veilig en kostenbesparend werken.
Aan al deze eisen wordt door TEUFELBERGER voldaan door het gebruik van eerste klas materiaal, perfect op elkaar afgestemde productie processen en technische innovatieve kabeltechniek.
Afhankelijk van de toepassing  kunnen wij u Teufelberger staalkabels aanbieden in zowel de draaivrije- als niet-draaivrije constructies, klik hieronder op de gewenste kabel.

TEUFELBERGER Technologieën:

PLASTFILL ™ kern

De gevette staalkern is verpakt in een  gecompacteerde technisch kunststof. Het geoptimaliseerde ontwerp zorgt voor de gelijke verdeling van de last op alle strengen.

• Lange levensduur door de permanente smering.
• Bestand tegen druk en zijdelingse druk.
• Hoge breekkrachten door de verbeterde weerstand condities in de kabel.
• Constante positie van de strengen met een gelijkmatige afstand daartussen  voor minder interne slijtage.

SUPERFILL ® verdichting  technologie 

Elke streng van de kabel is verdicht in een speciaal proces zodat de kabeleigenschappen sterk verbeterd worden. 

  • Meer dan 30% hogere breekkracht dan conventionele staalkabels.
  • Langere levensduur dankzij het glijdende contact van de draden in de strengen.
  • Het gebruik van een kleinere diameter staalkabel is mogelijk.
  • Minder slijtage van de staalkabel dankzij het gladde oppervlak en minder slijtage van de trommel en schijven.

VOORDELEN VAN TEUFELBERGER STAALKABELS

Flexibiliteit gecombineerd met de hoogste breekkrachten voor streng-verdichte staalkabels. Tevens garandeert dit excellente spoeleigenschappen in meerlagen wikkeling .

  • Schokbestendig -Door de radiale elastische kabel constructie absorbeert de 8-strengs kabel gemakkelijk de dynamische krachten. Dit is niet alleen gebruikersvriendelijk maar zorgt ook voor een langere levensduur van de TEUFELBERGER staalkabels.
  • Totale gebruikskosten- De combinatie van een technisch perfecte staalkabel en onze klantgerichtheid zorgt voor een langere levensduur van uw staalkabel en reduceert zowel stilstand als onderhoudskosten. Dit helpt ook om de totale kosten van uw installatie te reduceren tijdens de gebruiksperiode.
  • Groot productgamma voor een grote variatie aan toepassingen- In het segment van kraankabel toepassingen biedt Teufelberger zowel hijs- als giekkabels, oprichtkabels, katrij-kabels, sluitkabels en riser-tensioner kabels. Een veelomvattend product palet voor vele toepassingen.